Framtiden Byggutveckling och Hedin Construction startar byggprojekt i Eriksberg

Ett pålslag görs för Danaplatsen i Eriksberg av Terje Johansson, Framtiden, Dan Sandén, Framtiden Byggutveckling, Aslan Akbas, Framtiden och Emil Löveryd, Hedin Construction. Foto: Framtiden Byggutveckling

Idag inleddes bygget av 175 hyreslägenheter i Eriksberg, Göteborg. På plats för att symboliskt påbörja bygget fanns Aslan Akbas och Terje Johansson, styrelseordförande respektive koncernchef på Framtidenkoncernen, Dan Sandén, VD för Framtiden Byggutveckling och Emil Löveryd, VD för Hedin Construction.

För ett år sedan förvärvade Framtidenkoncernen byggrätten till Danaplatsen. Nu påbörjar Hedin Construction bygget av 175 hyreslägenheter genom en totalentreprenad, beställd av Framtiden Byggutveckling. Dessa bostäder kommer att ligga centralt, nära skola och strandpromenaden i Eriksberg.

- Det är fantastiskt roligt att få påbörja byggandet av nya bostäder till göteborgarna i dessa lite tuffare tider, säger Aslan Akbas, styrelseordförande på Framtidenkoncernen.

- Det är viktigt att fortsätta bygga och efter förvärvet av byggrätten på Eriksberg förverkligar vi nu ytterligare 175 hyresrätter i ett attraktivt läge, säger Dan Sandén, VD på Framtiden Byggutveckling.

De färdigställda bostäderna kommer att ägas och förvaltas av Poseidon, med planerad inflyttning 2026. Framtiden Byggutveckling och Bostadsbolaget ingår i Framtidenkoncernen.