Clarion Hotel öppnar i Nordeuropas högsta byggnad

Bild: Clarion Hotel Klaratornet

Göteborgs nya hotellsatsning kommer att vara en del av Nordeuropas högsta byggnad. Clarion Hotel Karlatornet blir en livlig mötesplats för konferens- och privatgäster, med lyxiga sviter som erbjuder en fantastisk utsikt. Hotellet öppnar den 1 september.

Hotellet har 300 rum, inklusive de mest exklusiva rummen högst upp i Karlatornet på våning 58, vilket gör dem till de högst belägna hotellrummen i Sverige. Clarion Hotel Karlatornet strävar efter att vara ett hotell med internationell prägel som lockar gäster från hela världen. För konferenser och banketter är det en unik destination med 15 flexibla mötesrum i kreativa miljöer.

– Utöver att betjäna våra gäster i de 300 rummen, ser jag fram emot att även välkomna de 611 lägenheterna och företagen i närheten som våra gäster. Vi vill skapa en livlig mötesplats där alla kan samlas för en after work, konferens eller romantisk middag, säger Magnus Östlund, VD på Clarion Hotel Karlatornet.
 

b
Bild: Clarion Hotel Sky level suites

På entréplan ligger restaurangkonceptet NÒR, ett brasserie med ambitionen att bli ett populärt kvartershäng. NÒR hyllar nordisk matkultur och finns på flera Clarion-hotell i Sverige, men detta blir det första i Göteborg. Restaurangen siktar på att erbjuda intensiva smaker och en livlig atmosfär där hotellgäster möter lokalbor.

Gästerna kan även njuta av ett besök på Elements Spa, en exklusiv spa- och relaxavdelning. Konceptet erbjuder ett brett utbud av behandlingar, loungepool, infraröd- och torrbastu, högkvalitativa skönhetsprodukter, trevliga lokaler för yoga och evenemang samt härliga mat- och dryckesalternativ.

– Elements Spa är ett uppskattat koncept som vi är glada att kunna erbjuda på fler destinationer. Ett besök på Elements Spa ska förbättra livskvaliteten genom fokus på gästens välmående och starkare relationer, fortsätter Magnus Östlund.

Clarion Hotel Karlatornet på Lindholmen i Göteborg öppnar den 1 september 2024.