Nytt elektriskt racingkoncept i centrala Göteborg

STCC-premiären den 8-9 juni är den första av totalt fem tävlingshelger från juni till september. Foto: Cupra

Efter ett års väntan är det äntligen premiär för världens första helt elektriska nationella mästerskap, STCC. Evenemanget kommer tillbaka till Göteborg med ett nytt racingkoncept den 8-9 juni 2024 och tävlingshelgen förutspås bli en riktig folkfest.

År 2024 markerar första gången sedan 2014 som STCC tävlar i Göteborg, och detta möjliggörs tack vare elektrifieringen av mästerskapet.

Nyligen avslöjades platsen för säsongspremiären den 8-9 juni 2024. En 625 meter lång Head 2 Head-bana ska byggas upp mellan Ullevi och Scandinavium. Framför Ullevi byggs depå samt ett utställnings- och eventområde som är öppen för allmänheten, där kommer det att finnas möjlighet att träffa förare och team och många av STCCs partners. Inne på arenan kommer publiken bland annat att få uppleva FMX Show med eldrivna MX-motorcyklar, kolla artistuppträdanden och åka hot laps runt banan med förarna.

Team CUPRA Sweden – PWR kommer att delta med tre tävlingsbilar baserade på CUPRA Born. De kommer att möta tuff konkurrens i premiären med det nya Head 2 Head-formatet där två förare tävlar samtidigt i ett Race of Champions-liknande upplägg. Tävlingen inleds med testpass och följs av kval, kvartsfinal, semifinal och final för att kora en segrare.

”Äntligen kör vi igång tävlingarna med STCC och vi ser fram emot att fullt ut satsa på elektrifierad racing i Sverige. Racing är en viktig del av CUPRAs DNA och därför är vi otroligt stolta över att delta i Skandinaviens ledande och nu 100% elektriska racingmästerskap.” säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige och fortsätter, 

"Att första racet hålls i centrala Göteborg, betyder mycket för sporten, men även för oss som kan komma närmare stadens invånare, bjuda på riktigt spännande racing men också få möjlighet att visa upp våra nyheter, framförallt vår nästa tjänstebilsfavorit CUPRA Tavascan." 

 

b
Head 2 Head-banan kommer att byggas upp mellan Ullevi och Scandinavium. Karta: Cupra