Riksbyggen och Götenehus inleder byggnation i Stensjön

Stensjöparken 1 i Mölndal. Illustration: TMRW.INC

Så sent som i slutet av föregående år började Riksbyggen sälja de första radhusen i Stensjöparken 1 i Mölndal. Tolv radhus såldes snabbt, och redan i januari har markarbetena inför byggprocessen kommit igång på allvar.

Radhusen representerar starten på totalt 65 planerade hus med äganderätt i det eftertraktade området kring Stensjön. De första tolv radhusen utgör den första etappen, som inkluderar 20 radhus och två friliggande hus. Riksbyggen planerar nu att släppa ytterligare tio radhus till försäljning under våren. Inflyttning är schemalagd till det andra kvartalet 2025.

Radhusen har en delvis öppen planlösning på entréplanet mellan kök och vardagsrum, vilket ger naturligt ljus och siktlinjer. Övre våningen har fyra sovrum eller alternativt tre sovrum och ett allrum. Husen sträcker sig över 110-120 kvadratmeter och inkluderar förråd, plats för minst en bil, träaltan och gräsmatta på baksidan. Det är ett praktiskt och modernt boende för familjer.

Boendet är centrerat kring naturen, och inom gång- och cykelavstånd från Stensjöparken finns grönområden och avkopplande friluftsliv, inklusive Gunnebo slott, Herkulesspåren, Delsjöområdet och Bohusleden som passerar strax ovanför området. I närområdet finns även flera populära förskolor och en grundskola. Dessutom är det nära till centrala Göteborg med bil, cykel eller direktbuss 753.