Innovativt samarbete - GoCo Active Lab tar form i Göteborg

Illustration: GoCo Active Lab

Nu inleds byggandet av GoCo Active Lab av BRA Bygg, Billström Riemer Andersson Bygg AB. Detta projekt markerar det hittills största samarbetet i området.

Jacob Torell, VD för GoCo Health Innovation City, säger att de ser framtidens stadsbyggnad som innefattande kombinationsbyggnader. GoCo Active Lab kommer att erbjuda moderna labblokaler, träning och konferensmiljö, matupplevelser och mötesplatser för branschen där idéer och kunskap kan utbytas. Projektet knyter fysiskt an till AstraZenecas forskningsanläggning.

Den nya byggnaden, en kombinationsbyggnad om cirka 15 000 kvadratmeter, kommer att bestå av två huvudkoncept: ett nationellt center för forskning på avancerade terapier (Lab) och en plattform för förebyggande hälsa och förbättring av folkhälsa på sikt (Active). BRA Bygg, Billström Riemer Andersson Bygg AB, är ansvariga för projekteringen.

Magnus Andersson, VD på BRA Bygg, uttrycker vikten av att vara en del av utvecklingen av ett område som är framstående när det gäller samarbete och kreativitet.

Patrik Jansson, Avdelningschef på BRA Bygg, uttrycker sin tacksamhet för förtroendet från GoCo och ser fram emot att arbeta med GoCo Active Lab, som inte bara är en spännande byggteknisk utmaning utan också en innovativ satsning inom hälsa och forskning.

GoCo Active Lab kommer att vara basen för CCRM Nordic, ett nationellt center för utveckling och produktion av avancerade läkemedel, och kommer att vara en forskningsarena för flera tunga aktörer som Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Chalmers, OligoNova och Göteborgs Universitet.

Henrik Lundqvist, hockeylegend och delägare, kommer att vara en central figur i GoCo Active, där idrottsmedicin, mental hälsa, och nutrition integreras med träning och rehabilitering för både elitidrottare och allmänheten.

De två koncepten, Lab och Active, kommer att förenas i en gemensam byggnad skapad av arkitektkontoret SHoP, känt för att designa huvudkontor för företag som Google, YouTube och Uber.

Projektet är planerat att uppnå Leed Gold-klassificering och inkluderar en klimatneutral bodetablering med fjärrvärme och förnyelsebara energikällor.

Färdigställandet av GoCo Active Lab förväntas ske under första kvartalet 2026. Samtidigt pågår färdigställande och byggande av GoCo House, GoCo Care, GoCo Clinic och Mölnlycke Health Care.