Nybyggt hus med klassisk arkitektur vinner The International Property Awards

Prisceremoni International Property Awards. Foto: TB-Gruppen

The International Property Awards är en internationell fastighetstävling som årligen uppmärksammar framstående projekt och prestationer inom bland annat arkitektur, utveckling och design. TB-Gruppen deltog med den nyproducerade byggnaden i klassisk stil på Ekmansgatan i Göteborg.

I den första deltävlingen ”European Property Awards” som avgjordes i november utsågs Ekmansgatan till Bästa Bostadsprojekt 10-19 enheter och blev samtidigt nominerad till den internationella finalen. Vid prisceremonin som gick av stapeln i veckan stod det klart att byggnaden på Ekmansgatan utsetts till Bästa Internationella Bostadsprojekt i sin kategori.

bild
Ekmansgatan i Göteborg.

- Vi är väldigt glada över utmärkelsen och att Göteborg förknippas med god arkitektur i ett internationellt sammanhang, säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen.

Philip Sims, Awards Manager på The International Property Awards säger:
”The project scored highly in all areas and was judged as 'excellent' in many aspects, including layout appearance, finish, safety, security, sustainability and innovation. The judges were particularly complimentary about the light filled qualities of the property.”

Byggnaden på Ekmansgatan är utformad i samarbete med arkitekt Albert Svensson och Inobi, med stor hänsyn till den kulturhistoriska omgivningen. Huset färdigställdes under sommaren 2022 och togs i bruk under hösten.

-Vi är stolta över byggnaden vi utvecklat på Ekmansgatan, säger Marcus Lerander. Vi hoppas att arkitekturen och verksamheten som bedrivs här blir ett fint tillskott till staden och näringslivet.

- TB-Gruppen, arkitekt Albert Svensson och Inobi har visat att det är fullt möjligt att bygga vackra hus i klassisk stil med modernt hantverk och de har gjort det riktigt bra. Jag hoppas deras byggnad inspirerar till fler vackra hus i Göteborg, säger Johannes Hulter (S), stadsbyggnadskommunalråd i Göteborg.