Habitat 7 i Göteborg - Kungälvs Rörlägger står för vs-installationerna

NCC:s projekt Habitat 7 i Göteborg. Bild: Arkitektbyrån Krook & Tjäder.

Habitat 7, en kontorsbyggnad där naturen är nära med ljus, luftighet och grönska. Här skapas det optimala utrymmen för modern kontorsverksamhet, restaurang och butik. Ett kontorshus vid Masthuggskajen där arkitektbyrån Krook & Tjäder har lagt ner hjärta och omtanke i varje liten detalj.

NCC är uppdragsgivare och Habitat 7 beräknas stå klart i december 2024. Kungälvs Rörlägger står för vs-installationerna i hela kontorsbyggnaden.

Kontorshuset i trä kommer att ligga mitt i Göteborgs utvecklingshubb Masthuggskajen. Inte nog med sina 9 våningar och 8 000 kvm kommer Habitat 7 även erbjuda en fantastisk utsikt över Linnéstadens takåsar, en terrass på högsta våningen finns för alla hyresgäster att tillgå.

I täten för byggbranschens klimatarbete ser vi NCC arbeta aktivt. Hela byggnadens livscykel redovisas och balanseras med klimatåtgärder till netto-noll i klimatpåverkan. Habitat 7 kommer bland annat att certifieras för NollCO2 som är en påbyggnadscertifiering till Miljöbyggnad, BREEAM-SE och LEED och syftar till att uppnå nettonoll klimatpåverkan av en nybyggnation.