Stampens förvandling i Göteborg

Stampen 5:6 före till- och ombyggnation av fastigheten. Foto: Wallenstam

Fastigheten Stampen 5:6, belägen intill Centralstationen, Trädgårdsföreningen och Göteborgs evenemangsstråk, har genomgått en omfattande om- och tillbyggnation för att förnya sitt utseende och öka energieffektiviteten. Med en champagnefärgad fasad, nya fönster, en sockel i högglansig svart dekton och en glasad tillbyggnation på 1,5 våningar positionerar sig fastigheten som ett toppmodernt premiumkontorshus i området. Den 1 mars öppnar Convendum sin andra enhet i Göteborg på fastighetens tre översta våningsplan.

bild
Stampen 5:6 efter till- och ombyggnation av fastigheten. En utveckling som resulterat i ett toppmodernt premiumkontorshus mitt i centrala Göteborg. Med champagnefärgad fasad, nya fönster, entréer, foajéer och hissar samt en sockel i högglansig svart dekton och glasad tillbyggnation på 1,5 våning tar fastigheten nu en helt ny position i området. Foto: Wallenstam

Förändringar har inte bara skett externt, utan även internt med nya entréer, foajéer och hissar. Totalt har fastigheten utökats med 2 000 kvadratmeter.

– Stampen har genomgått en fantastisk förvandling med om- och tillbyggnationen. Det är nu ett toppmodernt kontorshus som inte bara har fått en modern design utan även blivit mer energieffektivt med solceller på taket. Vi har skapat nya, attraktiva kontorsytor med en fantastisk utsikt och ser fram emot att välkomna Convendum till deras andra etablering i Göteborg den 1 mars, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg samt vice vd Wallenstam.

På fastighetens tak har 352 solpaneler installerats för att främja en klimatsmart vardag för kontorshyresgästerna, och de förväntas producera 132 MWh årligen. Stampen är centralt belägen i Göteborg, nära Centralstationen och stadens utbud av caféer, restauranger och shopping. Förutom Convendum är andra stora hyresgäster i fastigheten Arbetsförmedlingen, Sportrehab, Diagnostiskt Centrum Hud och Xamera, vilket skapar en mångfald av verksamheter inom hälsa, välmående, utveckling och rekrytering.